V-SKALETS KENNEL


HISTORIA

                      Johanna och Merlene Ottey 1995

Jag är född och uppvuxen i Jämtland men bor och arbetar i Åmål sen 1979. Min mor är från Röjan utanför Klövsjö och vi hade stuga på Vemdalsskalet. Där började mitt intresse för pointerhundar då jag som ung grabb såg Arne Bromées hundar springa på fjället.

1980 köpte min fru Maria och jag pointervalpen Jämtens Ringa (Raja) av Örjan Bromée och köpet visade sig vara lyckat. Då hon var ett år gammal visade jag upp henne på fjället för Arne Bromée. Han hjälpte mig med träningen och det resulterade i att hon  gick till segrarklass direkt. 

Avel lockade och vi har använt kennlarna Jämtens, Vattvikens, Black Luckys, Jo-Kjells och Karacanis så nu är vi inne på 7:e generationen i den obrutna tiklinjen efter Jämtens Ringa-80.


Min filosofi om hur en bra pointer ska vara är enkel:

- Den ska reviera i högt tempo tills den blir inkallad. Detta gäller på barmark och i snö, oavsett väder.

- Den ska hitta den fågel som eventuellt finns i det område vi befinner oss i, behandla fågeln korrekt och invänta föraren.

- Den ska fungera på fjället, fältet och i skogen.

- Den ska ha ett stabilt psyke och vara lugn i hemmet.

- Den ska se ut som en pointer.

Jag vill passa på att tacka min släktingar, familjen Göransson i Klövsjö, för att jag får använda deras fina marker på Vemdalsskalet. Enda nackdelen är det långa avståndet från Åmål.

Fredh